Veel gestelde vragen

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is holistisch dus er wordt gekeken naar de mens als geheel. Zo hoeft bij nekpijn het probleem niet persé in de nek te zitten (of in een verkeerde houding), maar het kan ook ontstaan door bepaalde emoties of bijvoorbeeld door stress op het werk.

De chiropractor George Goodheart ging op zoek naar extra technieken om zijn klanten die steeds weer met dezelfde klachten terug kwamen beter te kunnen helpen. Hij vond o.a. dat verschillende acupressuurpunten (vanuit de traditionele Chinese geneeskunde) of het vasthouden van neuro vasculaire punten (van Dr. Terence Bennet) kon helpen bepaalde spieren sterker te maken. Na veel onderzoek in zijn eigen praktijk introduceerde hij in 1960 het concept Toegepaste Kinesiologie. 

Kinesiologie wordt gezien als complementaire geneeswijze, dit betekent dat het aanvullend is op onze westerse geneeskunde. 

Hoe ziet een sessie er uit?

Om te beginnen houden we een kort gesprek om het doel te bepalen. Het is handig als je van tevoren al bedenkt waaraan we zouden kunnen werken. Waar loop je tegenaan? En hoe verwacht je dat ik hierin kan helpen? Samen kunnen we dit verder onderzoeken.

Dan inventariseren we door middel van een spiertest waar de onbalans zich bevindt en hoe we deze kunnen oplossen. We lossen deze op door middel van verschillende kinesiologische technieken en dan testen we na of de onbalans inderdaad is opgeheven. 

Ten slotte houden we nog een kort nagesprek over hoe je het vond gaan en wat je meeneemt uit de sessie.

Welke kleding doe ik aan?

Het belangrijkste is dat jij je je comfortabel in je kleding voelt. Voor mij is het handig als er niet teveel ritsjes e.d. op je kleding zitten voor wanneer er bijvoorbeeld een lymfatische massage nodig is. Ook zal ik je vragen om je schoenen uit te doen voordat je op tafel springt.

Waar is de praktijk?

Mijn praktijk bevindt zich aan de oliemolen nr. 3 te Alphen aan den Rijn, hier is eigenlijk altijd wel een parkeerplek te vinden naast de deur (maar met de fiets komen mag natuurlijk ook altijd!).

Let er wel op dat de praktijk zich op de 2e verdieping bevindt, en ik kan je (helaas) niet naar boven tillen. 

Verder heb ik geen plek voor een wachtruimte, ben je te vroeg en ik ben nog aan het afronden met een andere cliënt dan moet ik je vragen om even buiten te wachten.

Hoeveel kost een sessie?

Vanaf 1 maart 2025 kost een sessie van 1 uur € 55,-

Helaas worden deze kosten nog niet vergoed door de verzekeraar.  

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.